In het research & development Centre van Friesland Campina staat een Experience Centre. Hierin laat Friesland Campina het verhaal zien van gras tot glas. Middels 10 interactieve exhibits volgen gasten de oorsprong van melk, de zuilvelproductieketen en de moleculaire reis door melk. Daarnaast ontmoeten ze de mens achter de wetenschapper en volgen ze het creatieve tussen productontwikkelaars en marketeers. Enkele van deze opstellingen zijn uit Corian® vervaardigd. Solid Factory heeft voor dit experience Centre een opspattende druppel, een Corian® wand en een Corian® wand met tekst gemaakt.

De Corian® druppel is volledig opgebouwd uit Corian en is samengesteld door een combinatie van thermovorming en 3d frezen. De totale opstelling is ruim 5 bij 5 meter. In het midden van de druppel wordt een film geprojecteerd over de moleculen van melk.

De Corian® wand betreft een design afscheidingswand welke in een ronding loopt. De wand is voorzien van vele ronde gaten, zodat men ook nog de fabriekshal erachter kan zien. Ook de plint inclusief verlichting is 3D gevormd met Corian®.

Bij de ingang van het centre is er een Corian® wand geplaats waarbij het logo van Friesland Campina en een teks is uitgefreesd.

Het gehele experience Centre is ontwikkeld en tevens in opdracht van Tinker Imagineers uitgevoerd.

 

 

Fotografie Mike Bink (foto 1, 3 en 4)