Solid Surface is gemakkelijk en goed te reinigen en onderhouden. Zelfs bij ernstige schades zijn de door Solid Factory gemaakte objecten vaak te herstellen.

 

Dagelijks onderhoud

Schoonmaken met allesreiniger en microvezeldoek met lauw-warmwater. Object na reinigen droogmaken met doek om streepvorming tegen te gaan.

 

Lichte vervuiling

Schoonmaken met huishoudschuurmiddel en microvezeldoek met lauwwarm water. Zorg dat overal in gelijke mate druk uitgeoefend wordt. Bij voorkeur in 8-tjes over het blad bewegen. Plaatselijk boenen kan tot verandering in de glansgraad leiden. Op glans/hoogglans bladen geen schuurmiddelen gebruiken! Object na reinigen droogmaken met doek om streepvorming tegen te gaan.

 

Ernstige vervuiling

Schoonmaken met huishoudschuurmiddel en schuurspons met lauwwarm water. Zorg dat overal in gelijke mate druk uitgeoefend wordt. Bij voorkeur in 8-tjes over het blad bewegen. Plaatselijk boenen kan tot verandering in de glansgraad leiden. Op glans/hoogglans bladen geen schuurmiddelen gebruiken! Object na reinigen droogmaken met doek om streepvorming tegen te gaan.

Vastgehechte vlekken behandelen met chloorwater. Bleek toevoegen aan kraanwater en op het vlak aanbrengen. Bij spoelbakken spoelbak vol zetten met water en bleek toevoegen. Tot 10 minuten laten intrekken. Spoelen met water. Object na reinigen droogmaken met doek om streepvorming tegen te gaan.

 

Schade

In geval van lichte schade zoals krassen of wolkvorming is het object te revitaliseren door het opnieuw op te werken.

In geval van zware schade zoals chips of scheurvorming is het object te herstellen als voldoende materiaal uit de oorspronkelijke productiebatch van het plaatmateriaal beschikbaar is.