Corian®

DuPont™ Corian® is een geavanceerde samenstelling van natuurlijke mineralen en zuiver acrylpolymeer. Het materiaal is te polijsten, te slijpen, te versnijden en te bewerken als hardhout. Doordat het bovendien naadloos te verlijmen en thermisch te vervormen is, is vrijwel elk ontwerp te realiseren.

Corian® is functioneel en duurzaam. Het is niet poreus, dus ook nog eens zeer hygiënisch. Daardoor is het enorm breed toepasbaar. In hotels bijvoorbeeld, kantoorinrichtingen, keukens en badkamers, of zorginstellingen, laboratoria en ziekenhuizen.

Corian® is in enkele van de meer dan honderd leverbare kleuren en diktes lichtdoorlatend, en komt volledig tot zijn recht wanneer het wordt blootgesteld aan licht. Dat maakt het ook nog eens geschikt voor het creëren van sfeervolle verlichting. Oogstrelende lampen en theatraal verlichte meubels zijn maar een greep uit het enorme scala aan ontwerpmogelijkheden. Speciaal daarvoor levert Solid Factory nu ook de Illumination Series met extra lichtdoorlatende kleuren. Er zijn nu dus nog meer mogelijkheden om Corian® te combineren met een indrukwekkende achtergrondverlichting.Voor een overzicht van alle kleuren kunt u kijken op onze pagina met downloads.

Corian® is ijzersterk, en kan dus tegen een stootje. Mochten er onverhoopt toch kleine krasjes in ontstaan, dan is het materiaal opnieuw te schuren en zo hersteld. Bovendien is het erg onderhoudsvriendelijk.

Voor een uitgebreid onderhoudsadvies kunt u kijken op onze pagina onderhoud.

QN_New_Logo

 

 

LG-Himacs®

HI-MACS® Natural Acrylic Stone™ is een stevig staaltje innovatie, dat via een uiterst modern fabricageproces wordt gemaakt uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl. Door deze speciale samenstelling ontstaat een materiaal dat qua vormgeving en duurzaamheid alle wensen te boven gaat. Het is niet poreus en gemakkelijk te onderhouden, en net als Corian® is het te bewerken als hout. Het is te versnijden, te slijpen, te polijsten, en zelfs thermisch te vervormen. Zo kan Solid Factory vrijwel elk ontwerp van LG-Himacs® vervaardigen.

Ontwerpers smullen van dit materiaal. De doorschijnende kleuren van Himacs® ontwikkelen onder invloed van licht een mysterieuze transparantie, die zowel de lichtheid als de diepte van het materiaal weerspiegelen.